24 februari - Peter Batelaan maakt Sachertorte

Gast-patissier van vandaag is Peter Batelaan. Hij maakt in de demonstratiekeuken van DOK cookware een overheerlijke Sachertorte. Sachertorte is een meer dan beroemde chocoladetaart welke zijn oorsprong vindt in het Oostenrijkse Wenen.

Maarrrr... laat je door een patissier niet zomaar wijsmaken dat zijn ‘Sachertorte’ volgens het originele recept gebakken is. De taart mag dan hemels smaken en het glazuur perfect glanzen, dat is nog geen garantie dat de bakker de originele bakinstructies heeft gevolgd. Die worden namelijk door het Huis Sacher veilig in een safe bewaard. Het originele recept, dat aanleiding gaf tot het hevigste taartengevecht in de culinaire geschiedenis, werd nog nooit prijsgegeven.

De veroorzaker van dit alles is Franz Sacher, een jonge leerling-kok in de keuken van de Oostenrijkse politicus von Metternich. In 1832 moest hij op een dag onverwachts invallen voor zijn zieke keukenchef. Hij kreeg de opdracht om snel een zoet dessert te bedenken voor een avondfeest. De slimme leerling mengde bloem, boter, suiker, eieren en chocolade tot een compact deeg, bestreek de taart na het bakken met warme abrikozenconfituur en overgoot het geheel met vloeibare chocolade. Zo simpel, en een groot succes bij de gasten!

De Sachertort uit Wenen is een veel geëxporteerd product. De taarten worden dan verpakt in houten kistjes en over de hele wereld gestuurd. Houdbaarheid van de taart is door de dikke laag glazuur bijzonder lang. Dus smullen maar! Proeft u vandaag lekker mee van de Sachtertorte van onze gast-patissier Peter Batelaan? Hoor hem dan gelijk uit over zijn receptuur en de gebruikte keuken- en bakspullen voor het bereiden van deze overheerlijke donkere tractatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
parcel service - verzenden versturen DOK cookware
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie