2 december - Nivona volautomaat espressomachines

In iedereen schuilt een barista! U zult het beleven tijdens deze spectaculaire koffiedemonstratie van de volautomaten van Nivona. Wij hebben voor u uitgenodigd 'Lensen' die van de hoed tot de rand, alles over het bereiden van het perfecte bakkie koffie in een druk op de knop weet te vertellen. Komt u ook proeven vandaag?

Al meer dan 10 jaar produceert en distribueert NIVONA volautomatische espressomachines voor thuisgebruik. NIVONA onderscheid zich ten opzichte van andere merken door onder andere de uitneembare zetgroep, een automatisch reinigingsprogramma voor de melkopschuimer op de one-touchmodellen, eenvoudige bediening en duidelijke communicatie via het display. Daarnaast is elke NIVONA-machine voorzien van het Aromatica-systeem, waardoor een heerlijk aroma en vollere crema-laag op de koffie ontstaan. Dit Aromatica systeem is inmiddels op een aantal machines uitgebreid tot het Aroma Balance Systeem, waarmee u koffie kunt zetten op 3 manieren. Er wordt hierbij verschil gemaakt in pompdruk en doorlooptijd, alsof u een eigen Barista in de keuken heeft staan! Door deze 3 Aroma-profielen, in combinatie met aangepaste volumes, hoeveelheden gemalen koffie en de maalinstelling kunt u oneindig variëren in smaak, aroma en sterkte en zo uw eigen perfecte kopje koffie samenstellen. Dit eigen recept kunt u vervolgens verder personaliseren en opslaan onder Mijn Koffie voorzien van uw naam en eigen icoon!

Zowel de nieuwe CafeRomatica 1030 en de vernieuwde 7-serie zijn voorzien van Bluetooth waardoor u contact kunt maken tussen de machine en de NIVONA-App. Hierdoor kunt u kiezen om de instellingen en recepten aan te passen via het display van de machine of via de App op uw smartphone of tablet. Met de App is het zelfs mogelijk een kop koffie te zetten vanuit uw luie stoel! Binnen de App vind u ook verschillende instructie-video’s, waarmee de App ook als digitale gebruiksaanwijzing gebruikt kan worden. De NIVONA-App is uiteraard beschikbaar voor zowel iOS als Android.

--

Met de onlangs geüpgraded NIVONA 8 serie is het net of er een Barista bij je in de keuken staat.

Met het Aroma Balance Systeem, waarmee je koffie kunt zetten op 3 manieren, wordt verschil gemaakt wordt in pompdruk en doorlooptijd, net als in je favoriete koffietentje. Door deze 3 Aroma-profielen, 'Dynamisch', met een korte doorlooptijd, maar hoge pompdruk, 'Constant', met een voorwelperiode, gevolgd door een gemiddelde doorlooptijd op normale druk en 'Intens' met een langere doorlooptijd waarin de druk wordt opgevoerd en in combinatie met aangepaste volumes, hoeveelheden gemalen koffie en de maalinstelling kun je oneindig variëren in smaak, aroma en sterkte en zo je eigen perfecte kopje koffie samenstellen.
Dit eigen recept kan je vervolgens verder personaliseren en opslaan onder Mijn Koffie voorzien van je naam en eigen icoon.

Door de grote 1.8 liter watertank, de bonencontainer met een inhoud van 250 gram en de ruime opvanglade kun je met een gerust hart (de visite) nog een kopje koffie schenken zonder alles te moeten bijvullen. Ook als je meerdere cappuccino-drinkers in huis hebt is dat geen probleem, alle 3 de modellen zijn nu uitgerust met de OneTouch Duo-Spumatore functie. Ook kun je naar eigen smaak de volgorde bepalen van melk en koffie d.m.v. de zogeheten Cappuccino-Connaisseur, waarmee je kan kiezen tussen eerst de melk in je kopje en vervolgens de koffie erop óf andersom. Dit maakt evrschil in vermengen en dus ook de smaak. Zo stel je je eigen perfecte Cappuccino samen!

In het vernieuwde kleurendisplay met Big Picture Mode (keuze tussen grote of kleine symbolen) is duidelijk af te lezen welk koffierecept de machine voor je gaat bereiden en of er een onderhoudshandeling van je wordt gevraagd.

Over onderhoud gesproken, dit is kinderspel door het duidelijke display, dat precies aangeeft wat de handeling is die van je verwacht wordt. Daarnaast is de NIVONA 8 serie uitgerust met een automatisch spoel- en reinigingsprogramma voor de melkschuimer dat als extra keuze in het menu verschijnt, zo houd je de melkschuimer met één druk op de knop schoon en zorg je voor optimale frisheid. Uiteraard is de zetgroep uitneembaar voor extra hygiëne, net als in de overige NIVONA-modellen.

De NIVONA 8 serie bestaat uit 3 modellen, te weten
NICR841, matzwart
NICR842, zilver en
NICR858, RVS, met actief instelbare koppenverwarmer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie