10 maart - Crème brûlée maken

Heerlijke Crème brûlée wordt er bereid in de demonstratiekeuken van kookwinkel Den Haag: DOK cookware. We gieten de heerlijke toetjes in (bijvoorbeeld) de mooie schaaltjes van Le Creuset. en... u mag uiteraard proeven, tussen 12.00 - 14.00 uur.

recept voor 8 stuks Crème brûlée

Ingrediënten:

  • 9 dl room
  • 2 vanillestokjes, opengesneden
  • 200 gram suiker
  • 10 eierdooiers
  • rietsuiker

Bereidingswijze:

  • Slagroom, vanillestokjes en suiker aan de kook brengen.
  • Af laten koelen en zo een dag laten staan.
  • Mengsel opnieuw verwarmen.
  • Oven voorverwarmen op 120 graden (hetelucht).
  • Eidooiers loskloppen.
  • Mengsel aan eidooiers toevoegen (eerst een beetje, dan alles)
  • Alles door een zeef doen i.v.m. gestolde eierdeeltjes en vanillestokjes.
  • In de bakjes doen.
  • De bakjes in een rvs-bak doen.
  • Deze bak vullen met ongeveer 1 cm water.
  • In de oven zetten.
  • Ongeveer 50 minuten laten garen.
  • Af laten koelen.
  • Voor serveren suiker over erover strooien en karameliseren met een gasbrander.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
parcel service - verzenden versturen DOK cookware
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie